50% van de werknemers die de komende vijf jaar in hun functie blijven, zal omscholing nodig hebben voor hun kernvaardigheden.

Dit komt voort uit de verwachting dat bedrijven tegen 2025 het werk gelijkwaardig zullen verdelen over mens en machine. Deze bevindingen komt voort uit het Future of Jobs onderzoek dat is uitgevoerd door het World Economic Forum (WEF). Verwacht wordt dat er een sterke vraag zal zijn naar werknemers in de voorhoede van de data- en kunstmatige intelligentie economie, evenals nieuwe rollen in engineering, cloud computing en productontwikkeling.

Toenemende vraag naar soft skills

Deze omscholingsrevolutie gaat ook in de Nederlandse maakindustrie plaatsvinden. De verwachting is dat human (soft) skills een steeds belangrijkere rol gaan spelen in onze digitale wereld. Machines zullen vooral ingezet worden op informatie- en gegevensverwerking, routinematige werkzaamheden en administratieve taken. Dit betekent dat er meer vraag zal komen naar rollen waar soft skills essentieel zijn. De mens zal met name een belangrijke rol behouden voor taken zoals; managen, adviseren, besluitvorming, redeneren, communiceren en interactie.

Ben je benieuwd wat de essentiële skills van de toekomst zijn? Het Future of Jobs onderzoek presenteerde een lijst met de benodigde skills voor 2025. Download hier onze whitepaper “De 10 skills om je klaar te stomen voor de toekomst”.

Bevlogen

We dromen, durven en doen. Met het lef om te pioneren blijven we leren.

Oprecht

We werken open, eerlijk en op basis van vertrouwen. Bij fouten draaien we er niet omheen, lossen het op en leren ervan.

Samen

Met elkaar kom je verder en haal je het beste in elkaar naar boven.

Tegel werken met TeamsTegel FEMTegel TimemanagementTegel 'Alles over klantcontact'Tegel SOLIDWORKS Tips & tricks

Start jouw proefperiode

Overweeg je van start te gaan met onze academy maar wil je het eerst uitproberen? Dat kan! Vraag een gratis proefperiode aan van twee weken en probeer de academy eerst uit.

Ervaar de kracht van online trainingen

On demand en 24/7 beschikbaar

Uitgebreide trainingsbibliotheek

Onbeperkt toegang in de proefperiode

Proefperiode aanvragen

Meer weten?

Laat je inspireren door onze blogberichten.