Mock-up SOLIDWORKS Fundamentals training

SOLIDWORKS Fundamentals Training

Ben jij klaar om het maximale uit SOLIDWORKS te halen? Met deze online training leer jij de basis van SOLIDWORKS om als engineer tot slimme ontwerpen te komen.

Ontdek training
Waarom is het borgen van interne kennis belangrijk?

Met kennismanagement behoud je de aanwezige kennis binnen je organisatie. Wanneer je deze kennis deelt met elkaar, creëer je waarde: voor je organisatie én medewerkers. Bovendien zit veel van die kennis bij je medewerkers in het hoofd. Met het tekort aan goede mensen en de vergrijzing is het dus belangrijk om die kennis te borgen en te hergebruiken. Wil je weten hoe?

Download het stappenplan

Kennis = informatie x (ervaringen + vaardigheden + attitude)

Deze formule van professor Weggeman wordt veel gebruikt omdat kennis = macht. De manier waarop een organisatie omgaat met kennis heeft gevolgen voor de waarde en continuïteit van de organisatie. Kennisdeling verbetert namelijk de concurrentiepositie van je organisatie: daarom is het borgen en delen van interne kennis zo belangrijk. De academy van Brighter Legends helpt je om interne kennisdeling te faciliteren én stimuleren. En de voordelen zijn legio!

Borg en hergebruik kennis

Deel de geborgen kennis op een laagdrempelige manier zodat het toegankelijk is voor de juiste collega’s. Stel naslagwerk 24/7 beschikbaar.

Meer betrokkenheid

Een sterke leer- en ontwikkelcultuur vergroot de betrokkenheid. Medewerkers die zich gehoord voelen, werken prettiger en zijn loyaler.

Onboarding en doorontwikkeling

Versnel je inwerkperiode met een academy en maak kennisoverdracht met collega’s en partners makkelijker, schaalbaar en betaalbaar.

Kennis omzetten in leeractiviteiten

Kennis is méér dan alleen informatie. Het is een combinatie van de informatie die een persoon heeft, en zijn Ervaring, Vaardigheden en Attitude (EVA). Waarschijnlijk zit jouw organisatie ook bomvol met deze kennis. Die kennis zit alleen vaak in de hoofden van medewerkers. Deze kennis zul je expliciet moeten maken om het om te zetten naar waardevolle content.

Wil je weten hoe?

Tip 1: haal de interne kennis op bij je ervaren kennisdragers. Als je deze kennis met elkaar deelt heeft je hele organisatie er profijt van.

Tip 2: stel de geborgen kennis laagdrempelig beschikbaar voor de juiste mensen zodat zij de kennis in de praktijk kunnen toepassen.

Tip 3: blijf nieuwe kennis vergaren via bijscholing of door nieuwe medewerkers aan te nemen. Zo kan je inspelen op de laatste ontwikkelingen.

Tip 4: bescherm jullie interne kennis én zorg dat deze intern blijft. Met een academy faciliteer én stimuleer je de kennisdeling vanuit één centrale plek.

Dompel medewerkers onder in jullie DNA

Door keuze uit diverse leervormen, zoals interactieve video's of inleveropdrachten leren jouw medewerkers in het Brighter Legends platform op een manier dat bij ze past.

Ontwikkelen van organisatie-specifieke trainingen

Wil jij medewerkers op dezelfde manier onboarden en leeractiviteiten bundelen? Dat kan met onze Learning Playlist! Stel een compleet gepersonaliseerd leeraanbod samen door jullie eigen leeractiviteiten te combineren met die van ons, of in combinatie met externe aanbieders.

Stel leerpaden op, op basis van rol, functie of afdeling

Wij leren je hoe je op een eenvoudige manier zelf leerpaden kan creëren, specifiek gericht op de werkzaamheden voor een functie, rol of afdeling. Of maak voor monteurs een playlist met uitleg en werkinstructies. Of voor klanten oplossingsvideo's voor de meest voorkomende storingen waardoor ze snel weer verder kunnen.

Zet een leerstrategie op voor de groei van jouw medewerkers en organisatie

Als organisatie én professional wil je jezelf wel voorbereiden op de toekomst. Maar hoe pak je dat aan? In de praktijk heerst vaak de waan van de dag. Tijd is schaars en de capaciteit staat al onder druk door het tekort aan goede mensen. Met deze voorbeelden en tips stimuleren jullie groei met een eigen academy:

1. Kennis-snacks: Geen urenlange cursussen maar deel kennis via micro-learnings die medewerkers op eigen tempo kunnen volgen en direct kunnen toepassen
2. Praktijkgericht leren: faciliteer een groeipad waarin de benodigde informatie beheersbaar en stapsgewijs aangeleerd wordt passend bij de werksituatie
3. Content in context: een relevant leeraanbod aangepast op de rol en via een gepersonaliseerd leerpad motiveert en vergroot de betrokkenheid om te leren
4. Stimuleer voortuitgang: beloon de inzet bij het behalen van leerdoelen, ruimte voor ontwikkeling stimuleert de productiviteit én verhoogt de loyaliteit
5. Samen leren: stimuleer sociaal leren en verbind collega's en afdelingen met elkaar via bijvoorbeeld een buddy systeem of mentorschap

55% van de werknemers zegt dat ze training nodig hebben om hun werk goed te kunnen (blijven) doen

Bron: “The State of L&D in 2022” door Society for Human Resource Management

Voordelen van het Brighter Legends leerplatform

Laagdrempelig

De academy is voor zowel gebruikers als contentmakers zeer intuïtief. Dit maakt het  eenvoudig om het slimme leren vlot en succesvol te implementeren.

Schaalbaar

Een online academy leent zich perfect voor het creëren van een future proof organisatie. De jarenlange kennis kan zo gebruikt worden om de jonge generatie aan te trekken en bij te scholen.

Efficiënt werkplekleren

De branche specifieke trainingen zijn relevant en passend voor de dagelijkse praktijk. De inhoud is gemaakt door én voor de maakindustrie. Het geleerde kan hierdoor direct toegepast worden.

Wanneer begin jij met kennismanagement?

Is leren en kennisdeling belangrijk binnen jullie organisatie? Het antwoord is wellicht makkelijk, maar staat leren écht centraal en is er al een leerstrategie gedefinieerd?

Kickstart jouw leerstrategie met ons stappenplan en laat je medewerkers groeien. Deze biedt je handvaten om vandaag van start te gaan ter voorbereiding op morgen.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een eigen academy?

Jerram en Lize helpen je graag verder. Bel 073 303 7900 of stuur ons een mailtje via welkom@brighterlegends.com

Jerram & Lize