Laten we eerlijk zijn: goede samenwerking is cruciaal voor succesvolle projecten. En wanneer je aan een online academy denkt, is ‘samenwerking’ waarschijnlijk niet het eerste dat in je opkomt.

De voordelen van een online academy voor het leren en ontwikkelen van je medewerkers zijn je waarschijnlijk al wel bekend. Maar wist je ook dat online leren niet alleen effect op de individuele prestaties van jouw mensen, maar ook op jouw team?

Natuurlijk kan iemand zijn eigen kennis en vaardigheden verbeteren met zijn eigen individuele leerpaden en modules. Maar een online academy heeft nog meer voordelen: het helpt om jouw teams te versterken. Want: teams die gezamenlijk leren zijn namelijk niet alleen productiever, maar behalen ook betere resultaten. Hoe precies? Lees snel verder!

Stimuleer het uitwisselen van kennis

We merken uit ervaring dat een online academy de kennisdeling binnen teams bevordert. Door toegang te bieden tot relevante informatie, werkinstructies en best practices kunnen teamleden gemakkelijk ervaringen, kennis en beste praktijken delen. Dit bevordert niet alleen efficiëntie, maar zorgt er ook voor dat teams op één lijn zitten. Zo vermindert de kans op fouten en neemt de algehele productiviteit toe. Maar misschien nog wel het beste: het leidt tot een sterkere teamcohesie.

Snellere probleemoplossing

Teams die regelmatig gebruikmaken van digitale leermiddelen hebben de neiging sneller problemen op te lossen. Dankzij toegang tot relevante informatie in een online academy kunnen teamleden namelijk snel en doeltreffend op uitdagingen te reageren, zoals wanneer:

- je last hebt van stilstand van een machine, omdat die ene ervaren operator een beter aanbod heeft gekregen;

- werk niet goed kan worden opgepakt omdat de ervaren collega (met alle kennis in zijn hoofd) op vakantie is;

- je senior collega veel repeterende how-to vragen krijgt over het gebruik van een intern systeem als ERP of CAD.

Maak de cirkel rond door deze informatie weer vast te leggen in je eigen online academy. Zo leer je én verbeter je tegelijk je aanbod.

Stimuleer een growth mindset bij je team

Niets zo vervelend als mensen die zich niet willen ontwikkelen, toch? Misschien herken je het wel: iemand “doet gewoon waar hij goed in is” en is niet gemotiveerd om te blijven leren of nieuwe dingen uit te proberen. We noemen dat ook wel een fixed mindset.  

Daartegenover staat een growth mindset. Dat zijn de mensen die uitdagingen met beide handen aanpakken, en iedere dag een betere versie van zichzelf willen worden. Ze willen graag blijven leren. Het liefst heb je natuurlijk alleen maar mensen met een growth mindset in je team, maar wist je dat ruim 40% van de mensen een fixed mindset heeft?

Een online academy kan helpen om ook je mensen met een fixed mindset in beweging te krijgen. Het biedt namelijk de mogelijkheid om continue leertrajecten aan te bieden, passend bij de interesses van je medewerker. Hierdoor ontwikkelen medewerkers de mindset dat leren een doorlopend proces is. Een growth mindset dus!

En dat is niet alleen fijn voor de medewerker zelf, maar zeker voor het hele team. Het resulteert namelijk in een gedeelde groeimentaliteit en versterkt de onderlinge band tussen teamleden.

Tip: onze academy bevat naast een hoop hard skills ook soft skill modules, waaronder de module ‘Samenwerken’. Interesse? Vraag dan jouw proefperiode aan.

Bevlogen

We dromen, durven en doen. Met het lef om te pioneren blijven we leren.

Oprecht

We werken open, eerlijk en op basis van vertrouwen. Bij fouten draaien we er niet omheen, lossen het op en leren ervan.

Samen

Met elkaar kom je verder en haal je het beste in elkaar naar boven.

Tegel werken met TeamsTegel FEMTegel TimemanagementTegel 'Alles over klantcontact'Tegel SOLIDWORKS Tips & tricks

Start jouw proefperiode

Overweeg je van start te gaan met onze academy maar wil je het eerst uitproberen? Dat kan! Vraag een gratis proefperiode aan van twee weken en probeer de academy eerst uit.

Ervaar de kracht van online trainingen

On demand en 24/7 beschikbaar

Uitgebreide trainingsbibliotheek

Onbeperkt toegang in de proefperiode

Proefperiode aanvragen

Meer weten?

Laat je inspireren door onze blogberichten.