Jouw organisatie zit bomvol kennis. Je medewerkers brengen een schat aan informatie met zich mee – maar veel van die kennis en informatie zit in hun hoofd. Met het hoge verloop van tegenwoordig is het dus meer dan ooit belangrijk om deze kennis te borgen en veilig te stellen. Dus verzinnen we kennissessies, brainstorms, heidagen, en allerlei andere manieren om die kennis te delen. Leuk, maar niet altijd even efficiënt. En iedere keer dat er een nieuwe werknemer bleu in dienst komt, kun je weer opnieuw beginnen. Kan dat niet makkelijker?

Ja!

Kennis delen is niet makkelijk. Denk maar eens na over je eigen werkzaamheden: hoe zou je wat je allemaal doet op een dag uitleggen aan iemand die net fris uit de schoolbanken komt? Waarschijnlijk is het veel, ingewikkeld en overweldigend.

Jouw medewerkers willen:

  • Laagdrempelig leren, in hun eigen tijd
  • Een gebruiksvriendelijk systeem

Maar, uiteindelijk moeten je mensen wel bereid zijn om zich (regelmatig) te blijven ontwikkelen en hun kennisniveau uit te breiden. Daar kan je als werkgever natuurlijk wel wat in betekenen.

Wanneer ik wil leren? Dat bepaal ik zelf wel!

Dankzij diensten als Netflix en Spotify zijn we gewend dat we de wereld aan onze vingertoppen hebben. Met een druk op de knop bekijken of luisteren we on demand naar de nieuwste releases, populaire series of interessante documentaires. Waarom leren we dan niet ook on demand? Precies dat leren waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Vandaag de dag hoeven we niet meer ieder klein detail van wat we leren te onthouden. Als je weet waar je het kunt vinden, heb je het zo paraat wanneer je het nodig hebt.

Ik hoef niet te onthouden hoe ik de klok van mijn oven instel – ik heb deze kennis maar twee keer per jaar nodig, en ik weet dat ik het zo in de handleiding of op YouTube kan vinden. En wanneer ik het een paar keer gedaan heb, heb ik dat filmpje waarschijnlijk niet meer nodig. Zo werkt het ook in het werkveld. Als je weet waar de informatie wordt verzameld, kan je er altijd op terugvallen.

Maar wat is dan de oplossing?

Een online academy kan jouw organisatie én jouw medewerkers precies in deze behoeften voorzien. Een plek waar je alle kennis vanuit jouw organisatie opslaat en aanbiedt aan jouw medewerkers. Een intuïtieve leeromgeving, vrij van technische belemmeringen.

Tof! Maar hoe doe je dat dan?

Een academy zoals die van Brighter Legends bevat, naast een heleboel branchespecifieke trainingen, ook een auteurstool. Daarmee kan je zelf, zonder veel technische vaardigheden of budget, je eigen (bedrijfsspecifieke) trainingsmateriaal ontwikkelen. Je maakt zelf e-learning, microlearnings, blended trainingen, of je zet op een snelle manier je klassikale training om naar een online training.

En nu hoor ik je denken: dat klinkt ingewikkeld. Meestal zijn het namelijk de trainers of L&D experts die aan de slag gaan met het inrichten van een academy. Maar ook jij als manager, HR-medewerker of kennisdrager kan werken met een simpele auteurstool als die van Brighter Legends.

Bevlogen

We dromen, durven en doen. Met het lef om te pioneren blijven we leren.

Oprecht

We werken open, eerlijk en op basis van vertrouwen. Bij fouten draaien we er niet omheen, lossen het op en leren ervan.

Samen

Met elkaar kom je verder en haal je het beste in elkaar naar boven.

Tegel werken met TeamsTegel FEMTegel TimemanagementTegel 'Alles over klantcontact'Tegel SOLIDWORKS Tips & tricks

Start jouw proefperiode

Overweeg je van start te gaan met onze academy maar wil je het eerst uitproberen? Dat kan! Vraag een gratis proefperiode aan van twee weken en probeer de academy eerst uit.

Ervaar de kracht van online trainingen

On demand en 24/7 beschikbaar

Uitgebreide trainingsbibliotheek

Onbeperkt toegang in de proefperiode

Proefperiode aanvragen

Meer weten?

Laat je inspireren door onze blogberichten.