Hoe werkt dat?

Neem Marcel. Een tijdje geleden is hij bij J vd Mortel komen werken op de expeditie. Kort voor zijn eerste werkdag kreeg hij een mailtje met een inlogcode, zodat hij het handboek voor zijn functie kon inzien in de digitale leeromgeving van zijn nieuwe werkgever. Nou ja handboek…. Dat klinkt als een vuistdik boekwerk, maar niets is minder waar. Alle handboeken zijn kleine modules; hapklare brokken, die je in een kwartier á 20 minuten leest. Korte duidelijke teksten met plaatjes die de werkzaamheden – zoals het maken van een bon – verduidelijken. “Plaatjes zeggen het meest”, weet Joan van de Mortel.

“De basisbegrippen zijn bekend, waardoor collega’s, die meestal druk genoeg zijn met hun eigen werk, niet steeds alles hoeven uit te leggen. De nieuwe werknemer kan ook altijd terugvallen op het handboek.”

Mock-up J vd Mortel Academy
Hek gemaakt door J vd Mortel met daarachter een bedrijfsbus

Maatwerk in metaal

J vd Mortel produceert al ruim 30 jaar hekwerken en poorten. Klanten kunnen ook bij het bedrijf terecht voor trappen, steenkorven, diverse tuindecoraties en een groot scala aan staalwerken. “We zijn sterk in maatwerk in metaal”, verduidelijkt Van de Mortel.

Van de dertig medewerkers werken de meesten in de werkplaats, waar ze kunnen beschikken over een machinepark voor alle metaalbewerkingen die nodig zijn om de producten te produceren. Daarnaast zijn er monteurs, mensen op expeditie, tekenaars, calculators/werkvoorbereiders en een bedrijfsleider in dienst.

Praktijkgerichte (bij)scholing

Gezien het belang van opleiden besloot Van de Mortel om dit verder te professionaliseren. Samen hebben we één centrale plek gecreëerd waar medewerkers terecht kunnen voor hun persoonlijke ontwikkeling.

J vd Mortel is heel basic begonnen met het maken van modules, die de specifieke taken beschrijven van alle kantoorfuncties. En wat er nodig is aan vaardigheden om bijvoorbeeld te kunnen verkopen of calculeren. Vandaaruit wordt deze digitale leeromgeving verder ontwikkeld naar alle andere functies in bedrijf. Dat kan makkelijk, want de leeromgeving is dynamisch; modules kunnen telkens worden toegevoegd, uitgebreid en/of aangepast. Zo kan steeds dieper op de materie worden ingegaan.

Mock-up Brighter Legends academy
Vrouw bezig op laptop met de J vd Mortel academy

Aantrekkelijk voor medewerkers

Joan van de Mortel is ervan overtuigd dat deze digitale leeromgeving zijn bedrijf verder gaat helpen. Als je het voor de mensen aantrekkelijk en makkelijk maakt om zich door te ontwikkelen, wakkert dat hun belangstelling aan. “Tot voor kort was er bij ons niemand enthousiast voor het werken met de robot. Nu hebben we iemand die het wel leuk vindt om daar opleidingen voor te volgen. Ombouwen, centreren en kalibreren beheerst hij al, de volgende fase is programmeren.”

Van de Mortel kan andere maakbedrijven een digitale leeromgeving zeker aanraden. “Je moet het wel goed en consequent aanpakken. Wij doen het echt samen met Brighter Legends. Ze hebben een hulplijn, kijken mee bij wat we doen en bewaken de voortgang. Het kost best veel tijd, maar dat is het dubbel en dwars waard. Voor ontwikkeling van mijn bedrijf én voor mijn medewerkers.”

Logo J vd Mortel

“We hebben in Brighter Legends een partner gevonden om onze organisatie te verbeteren. De persoonlijke begeleiding en samenwerking ervaren wij als zeer prettig. Onze medewerkers kunnen met behulp van de online academy individueel op hun eigen tempo aan hun competenties werken om dit vervolgens direct op de werkvloer toe te passen."

Joan van de Mortel

Eigenaar -  J vd Mortel Hekwerken & Poorten

Foto's: J vd Mortel Hekwerken & Poorten

Meer lezen? Bekijk dan het artikel in Metaalnieuws.

Vooraanzicht van een huis met een hek gemaakt door J vd Mortel

Ook je eigen online academy?

Ben jij nieuwsgierig wat Brighter Legends kan betekenen voor jullie organisatie? 

Vraag direct een offerte aan:

Vorige
Volgende stap

Bedankt voor uw aanvraag

Gaaf, wij hebben jouw aanvraag goed ontvangen en staan te springen om voor jou aan de slag te gaan! Binnen 1 werkdag nemen wij contact met je op.
Woops! Er lijkt iets te zijn misgegaan. Probeer het nog eens, of mail naar welkom@brigtherorange.com