Hoe dan?

Derks Bedrijfswagens is al ruim drie decennia een vertrouwde partner in de bedrijfswagenbranche, met jarenlange ervaring in onderhoud, reparatie en koelmotorservice. Maar zoals vele anderen heeft Ruud Derks, Technisch directeur, ook moeite met het vinden van geschoold personeel. Hij realiseerde zich dat er een gebrek was aan specifieke opleidingen en trainingen op het gebied van koeltechniek in bedrijfswagens. Koeltechniek leer je dan wel op school, maar het koelen van bedrijfswagens is toch écht andere koek! Om zijn monteurs de fijne kneepjes van het vak te leren, hebben wij samen met Ruud een op maat gemaakte e-learning module ontwikkeld.

"De module helpt ons om een betrouwbare partner te zijn voor bedrijven waarvoor accurate koeling van cruciaal belang is."

Mock-up Derks Bedrijfswagens module
Binnenkant koelwagen

Specifieke kennis

In de zomer heb je het warm, en ga je zweten om je warmte kwijt te raken. In de winter heb je het juist koud. Misschien ga je bij de kachel zitten, of bij een aangenaam haardvuur om het aangenaam warm te krijgen. Maar wat is 'aangenaam'?

In de koeltechniek gaat het niet om welke temperatuur iemand aangenaam vindt, maar gaat het erom dat een specifieke temperatuur kan worden bereikt. IJs vervoer je namelijk op een andere temperatuur dan bloemen. We noemen dat ook wel functionele koeling. Om dat te realiseren, moet je als monteur in de koeltechniek kennis hebben van de verschillende koelsystemen én weten hoe je deze in moet stellen.

Maatwerk

Omdat er nog geen aparte opleiding bestaat voor koeltechniek in bedrijfswagens, was dit dus een flinke uitdaging. Daarom des te belangrijker dat we een kwalitatieve e-learning konden ontwikkelen, om ervoor te zorgen dat het personeel van Derks Bedrijfswagens goed op de hoogte is van deze technologie.

De ontwikkelde module biedt niet alleen de nodige kennis over koeltechniek in bedrijfswagens, maar ook praktische tips en tricks voor onderhoud en veiligheid. Hierdoor kunnen de monteurs van Derks Bedrijfswagens hun klanten beter bedienen en tegelijkertijd veilig werken. De interactieve elementen in de e-learning module vergroten de betrokkenheid van de monteurs. Zo kunnen ze op een boeiende en effectieve manier leren over koeltechniek en dit direct toepassen in hun dagelijkse werkzaamheden."

Werkplaats van Derks Bedrijfswagens
Hal met bedrijfswagens van Derks Bedrijfswagens

Direct zichtbaar resultaat

Door de e-learning module krijgen de monteurs bij Derks Bedrijfswagens de benodigde kennis en vaardigheden om klanten te ondersteunen bij vragen en problemen met betrekking tot koeltechniek in bedrijfswagens. Ze kunnen nu sneller en nauwkeuriger problemen met koelsystemen identificeren en oplossen, waardoor de operationele efficiëntie verbetert.

Het bieden van gespecialiseerde kennis en training op het gebied van koeltechniek in bedrijfswagens zorgt er daarnaast voor dat Derks Bedrijfswagens zich kan onderscheiden van andere leveranciers. Ze beschikken nou eenmaal over hele specifieke kennis en expertise, mede dankzij de online module.

Logo Derks

“Een paar van de speerpunten van de toekomst van ons bedrijf zijn ’een leven lang leren’ en ‘een leercultuur creëren binnen het bedrijf’. Maar om dit vervolgens handen en voeten te geven valt nog niet zo mee, zeker niet naast de operationele zaken die iedere dag weer op je pad komen. Fijn is het dan om een partner te hebben die dingen van je bord haalt, die op een andere manier naar de content kijkt en dit op een heldere manier weet te verwoorden. In Brighter Legends hebben wij zo’n partner gevonden."

Ruud Derks

Technisch Directeur -  Derks Bedrijfswagens

Aantal bedrijfswagens van Derks bedrijfswagens op een rij voor hun pand

Op zoek naar een maatwerk oplossing?

Ben jij nieuwsgierig wat Brighter Legends kan betekenen voor jullie organisatie? 

Vraag direct een offerte aan:

Vorige
Volgende stap

Bedankt voor uw aanvraag

Gaaf, wij hebben jouw aanvraag goed ontvangen en staan te springen om voor jou aan de slag te gaan! Binnen 1 werkdag nemen wij contact met je op.
Woops! Er lijkt iets te zijn misgegaan. Probeer het nog eens, of mail naar welkom@brigtherorange.com