Nieuwe medewerkers aantrekken en bijscholen

In nauwe samenwerking met Ales Metaaltechniek hebben we een specifieke leerlijn ontwikkeld voor het onboardingproces van nieuwe medewerkers. Deze leerlijn is ontworpen om nieuwe medewerkers onder te dompelen in het DNA van Ales. Zo krijgen alle nieuwe medewerkers een warm welkom, en worden ze op dezelfde manier ingewerkt. Wel zo handig!

Maar om ook de bestaande medewerkers niet te vergeten, hebben we voor hen ook leerlijnen samengesteld. Deze hebben zowel betrekking op het DNA en de cultuur van het bedrijf, als op hard- en soft skills. Zo zijn zowel nieuwe als bestaande medewerkers snel up-to-date en kunnen ze zich bijscholen op allerlei onderwerpen.

Hoe dan?

Het onboardingprogramma omvat een preboarding- en onboardingmodule waarin de missie, visie en waarden van Ales Metaaltechniek worden gepresenteerd. Nieuwe medewerkers leren zo over het bedrijf, de belangrijkste producten en diensten, en de unieke waardepropositie. Dit helpt hen om de kern van het bedrijf te begrijpen en zich te identificeren met de organisatie.

Bstaande elementen hebben we snel en gemakkelijk geïntegreerd in het onboardingprogramma. Denk bijvoorbeeld aan de kernwaarden, het personeelshandboek, de richtlijnen, instructies en veiligheidsvoorschriften. Zo hebben niet alleen de klanten, maar ook de medewerkers van Ales het iedere dag weer ‘Beter voor elkaar’.

Zelf aan de slag

In samenwerking met Brighter Legends heeft Ales Metaaltechniek een eigen academy opgezet, volledig in lijn met hun unieke huisstijl. Dankzij twee trainingssessies werden de medewerkers vertrouwd gemaakt met de academy en de overvloed aan hulpmiddelen die tot hun beschikking staan. Zo kunnen ze zelf snel en gemakkelijk content maken en toevoegen aan hun eigen academy.

De digitale ontwikkelingen gaan hard, zo weet directeur Dick de Leeuw van Ales Metaaltechniek. “Digitalisering heeft veel aandacht bij ons. We verbeteren daarmee onze eigen processen en de contacten met leveranciers en klanten. Nu doen we dat ook bij het opleiden.”

Logo Ales Metaaltechniek

Dick de Leeuw viel voor Brighter Legends omdat de leeromgevingen die wij bieden heel aantrekkelijk ogen. “Het ziet eruit als Netflix. Ze maken veel gebruik van beeld en alles gaat snel. Het zijn allemaal modules van een kwartier of een half uur. Dat past helemaal bij deze tijd. Wat mij ook aanspreekt is de aandacht voor soft skills. Voor een medewerker die moeite heeft met de omgang met collega’s, heeft onze academy ook wat te bieden.”

Dick de Leeuw

Directeur -  Ales Metaaltechniek

Foto's: Ales Metaaltechniek

Meer lezen? Bekijk dan het artikel in Metaalnieuws.

Op zoek naar een maatwerk oplossing?

Ben jij nieuwsgierig wat Brighter Legends kan betekenen voor jullie organisatie? 

Vraag direct een offerte aan:

Vorige
Volgende stap

Bedankt voor uw aanvraag

Gaaf, wij hebben jouw aanvraag goed ontvangen en staan te springen om voor jou aan de slag te gaan! Binnen 1 werkdag nemen wij contact met je op.
Woops! Er lijkt iets te zijn misgegaan. Probeer het nog eens, of mail naar welkom@brigtherorange.com